Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Χημικά όπλα στα χέρια τζιχαντιστών: Έριξαν «αέριο μουστάρδας» σε επίθεση

Χημικά όπλα στα χέρια τζιχαντιστών: Έριξαν «αέριο μουστάρδας» σε επίθεση

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν χημικά όπλα, δηλητηριώδη αέρια, σε λυσσαλέες επιθέσεις  στην Deir Ez-zor, τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Συρίας, στα σύνορα με το Ιράκ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χημική τρομοκρατία μετατρέπεται από αφηρημένη απειλή σε σκληρή πραγματικότητα, καθώς, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του RT, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν πλέον την δυνατότητα να παράγουν χημικά όπλα.

Η ανησυχητική πληροφορία ήρθε τη στιγμή που ήρθαν στο φως στοιχεία για την χρήση «τοξικών, βιομηχανικών χημικών» και «χημικών παραγόντων» από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Υπάρχουν στοιχεία για το γεγονός ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν στην τεχνογνωσία για την παραγωγή χημικών όπλων, καθώς και για το ότι έχουν κατάσχει τον αναγκαίο για μια τέτοια παραγωγή εξοπλισμό.

Ειδικότερα, κατά τις αναφορές του ξένου μέσου, οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν χημικά όπλα, δηλητηριώδη αέρια, σε λυσσαλέες επιθέσεις  στην Deir Ez-zor, τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Συρίας, στα σύνορα με το Ιράκ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι στρατιώτες της αεροπορικής βάσης ανέφεραν ότι πολλοί μαχητές «πνίγηκαν» από τα χημικά.Ωστόσο, τα συριακά μέσα ενημέρωσης δε γνωστοποίησαν τον αριθμό των απωλειών μεταξύ των δυνάμεων του συριακού στρατού, καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν με διαρκείς επιθετικές ενέργειες να θέσουν υπό τον έλεγχο τους, το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο, που βρίσκεται νοτίως της πόλης.

Οι γειτονιές γύρω από το αεροδρόμιο, ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος. «Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν ρουκέτες με αέριο μουστάρδας», ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Συρίας. πηγη/πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου