Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Η Google ξέρει για σένα περισσότερα από όσα φαντάζεσαι

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2016/05/5730a04dc46188120f8b4589-630x400.jpgΗ Google έπαψε εδώ και καιρό να είναι μια απλή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο όπως αναφέρει το ABC σε δημοσίευμα με τίτλο «Όταν στο ίντερνετ κάτι είναι δωρεάν, το προϊόν είσαι εσύ».
Με αυτό τον τρόπο η μηχανή αναζήτησης της Google, τα βίντεο του Youtube, το gmail και οι χάρτες, πέραν του να προσφέρουν μια πολύ χρήσιμη δωρεάν υπηρεσία, λειτουργούν ως συλλέκτες κάθε πληροφορίας των αναζητήσεων σου. Γιατί; Είναι πολύ απλό καθώς με αυτές τις πληροφορίες είναι δυνατόν να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια κάθε χρήστη, τα γούστα, τις προτιμήσεις, τα αγαπημένα προϊόντα και τις ανάγκες σου.

Αυτή η λειτουργία αποθήκευσης των δεδομένων σου που καταλήγουν σε μυστικές υπηρεσίες (όπως η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος π.χ.) και διαφημιστικές εταιρείες αναγράφονται στο κείμενο χρήσης που υπόγραψες χωρίς να το διαβάσεις αναλυτικά.

Οι αναζητήσεις σου χρησιμοποιούνται για να σου αποσταλούν διαφημίσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες σου. Όσοι μάλιστα έχουν λογαριασμό στο Google μπορούν να συμβουλευτούν όλο το ιστορικό των αναζητήσεων τους από την πρώτη μέρα!

Η Google όμως γνωρίζει ακόμη και τα μέρη που επισκεπτόμαστε και τα downloads που κάνουμε.

Η διαγραφή αυτών των πληροφοριών είναι δυνατή και είναι ο μόνος τρόπος που θεωρητικά αποτρέπει την πρόσβαση στις προσωπικές μας πληροφορίες. Αλλά εμπιστεύεστε ότι θα διαγραφούν πράγματι;

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου