Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΙΣΙ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ''ΞΗΛΩΣΑΝ'' ΤΗ ''ΦΑΒΕΛΑ'' ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...

Οι Γάλλοι αστυνομικοί ξήλωσαν την «φαβέλα» των μεταναστών στο Παρίσι...
Mετά το κλείσιμο της «ζούγκλας» στο Καλαί, περίπου χίλιοι μετανάστες έστησαν παράνομους καταυλισμούς στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας με τους κατοίκους να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τους απρόσμενους επισκέπτες. Η «Πόλη του Φωτός» μετατράπηκε σε ζούγκλα, σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ με τις αρχές να αναλαμβάνουν άμεσα δράση απομακρύνοντας 985 μετανάστες. Σε ανακοίνωσή τους, οι γαλλικές αρχές έσπευσαν να διευκρινίσουν πως, οι λόγοι για τους οποίους τους απομάκρυναν ήταν τρεις: 1ον. για ανθρωπιστικούς λόγους, 2ον, υπήρξε κίνδυνος για την δημόσια υγεία για τους πολίτες και 3ον, υπήρξε κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.
 

 Οι περισσότεροι μετανάστες - από την Ερυθραία, το Σουδάν, το Αφγανιστάν - είχαν κατασκηνώσει γύρω από το μετρό στο Παρίσι. Πολλοί από αυτούς ήταν γυναίκες και παιδιά. Κοιμόντουσαν όπου βρουν,  ο ένας πάνω στον άλλο. Κάτω από τη γραμμή του εναέριου μετρό, κοντά στην πλατεία της Μάχης του Στάλινγκραντ, στρώματα, κουβέρτες, σάκοι στρωμένοι στο έδαφος ανάμεσα σε σκουπίδια. Απέναντι από το μέρος όπου στριμώχνονταν αυτοί οι άνδρες, μαζί με γυναίκες και παιδιά, ένα καφέ με την ονομασία «Όλα θα πάνε καλά».

Οι οργανώσεις αλληλεγγύης είχαν εκφράσει φόβους ότι επίκειται αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση της περιοχής μέσα στις ημέρες .
  
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, δήλωσε πως οι 985 μετανάστες που απομακρύνθηκαν από το Παρίσι θα φιλοξενηθούν για ένα μήνα σε καταυλισμούς που έχουν ήδη στηθεί και στο διάστημα αυτό θα εξεταστούν η διαδικασία του αιτήματος άσυλο. Η εκκένωση στο Παρίσι ήταν η 19η από τον Ιούνιο του 2015. «Οι δρόμοι στο Παρίσι δεν θα πρέπει να γίνουν καταφύγιο μεταναστών», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου