Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ "ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ" ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ "ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ" ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Με σοβαρότητα και επισταμένα βήματα, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί την ανάπτυξη, μέσω του θερμαλιστικού και ιατρικού τουρισμού.
Με αιτία την επιβεβαίωση της άριστης ποιότητας των πηγών Ριζώματος, ως ιαματικών πηγών, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί όλες τις ενέργειες για να καταστήσει τις πηγές, μέσο ανάπτυξης. Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 ο Δήμαρχος Τρικκαίων μετείχε στην ίδρυση του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων, ενστερνίστηκαν τις ιδέες για την ίδρυση του Δικτύου, οι Δήμοι Λαμιέων, Μακρακώμης. Μώλου, Ιστιαίας, Σοφάδων και Δελφών.
Η συνάντηση των Δημάρχων και των εκπροσώπων των Δήμων έγινε στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Εκεί, συζητήθηκαν οι αρχές και οι στόχοι του Δικτύου, που θα έχει τον διακριτικό τίτλο ΔΙΑΜ.
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος παραμένει ενεργός και στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτόν, ενισχύει κατά πολύ την παρουσία του σε οτιδήποτε θεσμικό σχετίζεται με τις ιαματικές πηγές, διευρύνοντας τις πηγές πληροφόρησης και μετέχοντας στις διαδικασίες ενεργοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Όπως δήλωσε ο Δήαμρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης παπστεργίου, «Με τη συμμετοχή του και σε αυτό το Δίκτυο, ο Δήμος Τρικκαίων προσεγγίζει με τη δέουσα σοβαρότητα το ζήτημα της αναπτυξιακής πολιτικής που θα καταστήσει τη δυτική πλευρά του Δήμου, πόλο έλξης για θερμαλιστικό – ιατρικό τουρισμό». Παραλλήλως, η σύνδεση του Ασκληπιού και των βοτάνων του, με τις ιαματικές πηγές, «προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης των τοπικών παραγωγικών δυνάμεων». Ενώ ταυτοχρόνως, επιδιώκεται η αύξηση των επισκεπτών, που θα μπορούν στη συνέχεια να κατευθύνονται στα Μετέωρα ή στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου