Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Ανθελληνικές εκδηλώσεις στην Ευρωβουλή – Σήκωσαν χάρτη της «Ανεξάρτητης Θράκης»


 
 12226prisonplanetgr

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές για την εκδήλωση  «Ελευθερία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι στην Ελλάδα. Νομικά Κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη» η οποία θα γίνει στο κτίριο της Ευρωβουλής. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Ρουμάνος Ευρωβουλευτής του Λαϊκού κόμματος Κσάμπα Σόγκο . Σε αυτήν συμμετείχαν ο Οργανισμός Εθνών και Λαών (UN-ΡΟ) -εκπροσωπεί μειονότητες από όλον τον κόσμο- και η αυτοαποκαλούμενη Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ΑΒΤ-TF). Παράλληλα προσκλήθηκαν και άλλες «οργανώσεις» όπως «Μακεδονική Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Εδέσσης» και η οργάνωση «Ουράνιο Τόξο».  Οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή , καθώς και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, με επιστολή που έστειλα στον Μάρτιν Σούλτς χαρακτήρισαν την εκδήλωσε ως «ανιστόρητη και με αλυτρωτικό περιεχόμενο». Επιπρόσθετα οι 2 Έλληνες Ευρωβουλευτές τόνισαν πως η μειονότητα στην Θράκη βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 είναι θρησκευτική και ότι  «το Ελληνικό Σύνταγμα εγγυάται την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των ατόμων που ζουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, και τα θρησκευτικά και πολιτικά πιστεύω των Ελλήνων πολιτών». Επίσης παρέμβαση πάνω στο θέμα έκαναν και οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ  για σχετικά με το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει η εκδήλωσε αυτή καθώς «δημιουργεί έδαφος για προώθηση επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στο όνομα της «προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων». Έξω απ’την αίθουσα υπήρχε η προκλητικό έμβλημα της ABTTF, χάρτης της ανεξάρτητης Θράκης. Έντονος διαπληκτισμός υπήρξε μεταξύ του Ρουμάνου ευρωβουλευτού και του ευρωβουλευτού της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη. Τις παραπάνω προκλητικές ενέργειες σχολίασε ο πρώην βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης γράφοντας  «Να δω μέχρι πότε κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία θα αδιαφορούν και θα σφυρίζουν αδιάφορα σε σχεδιασμένες προκλήσεις που προετοιμάζουν επικοινωνιακό κλίμα εναντίον της Ελλάδας και της Θράκης.
Πριν κατηγορήσουμε όμως τους απαράδεκτους αλυτρωτικούς κύκλους του εξωτερικού, απευθυνόμαστε ως Θράκες στα δικά μας κέντρα των αποφάσεων στην Αθήνα.
Πρέπει να καταλάβουν ότι η Θράκη αν την προσέξουν όπως πρέπει, μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της την ανασυγκρότηση της Εθνικής οικονομίας και την επιστροφή της Ελλάδας στο ρόλο του περιφερειακού πρωταγωνιστή, αν όμως την περιφρονήσουν, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα.
Την συνολική παρέμβαση μου για το θέμα θα την καταθέσω με το βιβλίο μου που κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα με θέμα:
" Θράκη: το Επόμενο Βήμα..."
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου