Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Το ISIS απαγορεύει στους Χριστιανούς που Απέμειναν να φύγουν από τη Raqqa

church-in-syria-1-resized1-620x298
Σύμφωνα με την ομάδα "Η Raqqa Σφαγιάζεται Σιωπηλά" (RIBSS), η οποία ιδρύθηκε από μια ομάδα δημοσιογράφων ακτιβιστών, το ISIS έχει θέσει ένα νέο διάταγμα που απαγορεύει στους χριστιανούς και τους Αρμένιους να φύγουν από τη Raqqa.
Έχουν απομείνει περίπου 25 χριστιανικές οικογένειες στη Raqqa σήμερα, σύμφωνα με την ομάδα RIBSS.
«Τα βάσανα των χριστιανών ξεκίνησαν όταν το ISIS πήρε τον έλεγχο της Raqqa,", δήλωσε στην ιστοσελίδα της η RIBSS, σχετικά με τη μεταχείριση των χριστιανών από το ISIS.
"To ISIS θεωρεί τους Χριστιανούς ως άπιστους, πιστούς στη Δύση κι όχι πιστούς στην πατρίδα τους, όπου ζουν."
Στη δεκαετία του 1920, οι χριστιανοί αποτελούσαν έως και το 30 % του πληθυσμού της Συρίας και ζούσαν εκεί για 2000 χρόνια. Πιστεύεται ότι ο απόστολος Παύλος κύρηξε εκεί, στο δρόμο προς τη Δαμασκό, και τους έκανε Χριστιανούς και ένα μικρό τμήμα των χριστιανών από την πόλη της Μααλούλα εξακολουθούν να μιλούν αραμαϊκά.
Πιο πρόσφατα, το 10% της Συρίας περίπου 22 εκατομμύρια του πληθυσμού, ήταν χριστιανοί.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο Τζον Κέρι χαρακτήρισε «γενοκτονία» την αντιμετώπιση των Χριστιανών και άλλων μειονοτήτων στο Ιράκ και τη Συρία.
Μόνο ημέρες πριν, το Κογκρέσο ψήφισε ομόφωνα τον χαρακτηρισμό αυτό.
Από την αρχή του συριακού εμφυλίου πολέμου, χιλιάδες Χριστιανών και άλλων μειονοτήτων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τόσο από τους ισλαμιστές αντάρτες, που αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, όσο και από τους μαχητές του ισλαμικού κράτους.
Σε περιοχές που ελέγχονται από το ISIS, έχουν δοθεί τρεις επιλογές στους Χριστιανούς: να ασπαστούν το Ισλάμ, να καταβάλουν φόρο υποτέλειας ή jizya ή να αντιμετωπίσουν το θάνατο.
Έχουν αναφερθεί απαγωγές εκατοντάδων χριστιανών στη συριακή επαρχία Hassakeh τον Φεβρουάριο του 2015.
Το 2014, το ISIS δημοσίευσε μια λίστα με επτά περιορισμούς που οι Χριστιανοί στην Raqqa έπρεπε να ακολουθήσουν για να ζήσουν σύμφωνα με το νόμο του χαλιφάτου.
Σύμφωνα με αυτή, οι Χριστιανοί έχουν συμβατική υποχρέωση να καταβάλλουν τον jizya, ή φόρο υποτέλειας, ο οποίος βάσει του ισλαμικού νόμου της Σαρία είναι το ποσό των χρημάτων που καταβάλλονται από μη-μουσουλμάνους ή "άπιστους" σε αντάλλαγμα για την προστασία τους.
Ο jizya επιβλήθηκε τελευταία φορά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και μόνο από το Ισλαμικό Κράτος επιβλήθηκε ξανά στις μέρες μας.
Επιπλέον, οι χριστιανοί που ζουν κάτω από τον έλεγχο του ISIS δεν επιτρέπεται να οικοδομήσουν νέες εκκλησίες και θρησκευτικές εγκαταστάσεις, ούτε επιτρέπεται να επισκευάσουν τις υφιστάμενες, δεν μπορούν να δείχνουν δημοσίως τον σταυρό, να προσεύχονται ή να απαγγέλουν τη Βίβλο δημόσια, απαγορεύεται να προβαίνουν σε επιθετικές ενέργειες εναντίον του ισλαμικού κράτους, απαγορεύεται να σταματούν τον εξισλαμισμό κάθε χριστιανού και δεν μπορούν να πωλούν τα προϊόντα χοιρινού κρέατος ή αλκοόλ σε οποιονδήποτε μουσουλμάνο, ούτε να καταναλώνουν δημόσια αυτά τα προϊόντα, που απαγορεύονται από το Ισλάμ.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου