Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Χίος: Έφυγαν οι μισοί πρόσφυγες από το xot spot! Άγνωστο που κατευθύνονται! ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

3

Πήραν όλα τους τα υπάρχοντα, άνοιξαν την πόρτα και εγκατέλειψαν το hotspot της ΒΙΑΛ στην Χίο, εκατοντάδες πρόσφυγες.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, εκατοντάδες άνθρωποι που ήταν στην κυριολεξία στοιβαγμένοι στον χώρο, μετά και τα χθεσινοβραδινά επεισόδια έφυγαν μαζικά από το hot spot της ΒΙΑΛ το μεσημέρι της Παρασκευής, 1η Απριλίου 2016 και κατευθύνονται προς την πόλη της Χίου, μέσω του κεντρικού επαρχιακού δρόμου.


Οι άνθρωποι κατευθύνονται κατά πάσα πιθανότητα προς το λιμάνι ή τον καταυλισμό της Σούδας. Άντρες, γυναίκες και παιδιά με όλα τα υπάρχοντά τους άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη της ΒΙΑΛ άρχισαν να κινούνται προς την πόλη της Χίου.
1

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επέμβει για να τους εμποδίσει, κάτι που θα ήταν και παρακινδυνευμένο, αλλά και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε αποτέλεσμα. Έτσι, έχει αρκεστεί στην παρακολούθηση και ουσιαστικά στην καθοδήγησή τους προς την πόλη, σε μια προσπάθεια η πορεία τους να είναι χωρίς επεισόδια και ειρηνική.
images.watchit.gr
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κέντρου στον χώρο εκτιμάται ότι έχουν μείνει οι μισοί από τους συνολικά περίπου 1650 πρόσφυγες και μετανάστες, που υπήρχαν σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις εκεί.

πηγη :κατοχήκανεα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου