Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Επιστήμονας του ΜΙΤ έχει να πλυθεί 12 χρόνια και ψεκάζεται με...βακτήρια!

Καθαρίζει το σώμα του μία φορά την εβδομάδα με ένα σφουγγάρι και ψεκάζεται με ένα σπρέι ζωντανών βακτηρίων (το οποίο δημιούργησε ο ίδιος) δύο φορές την εβδομάδα.
Αυτό, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Dave Witlock, χημικός μηχανικός-απόφοιτος του Πανεπιστημίου ΜΙΤ- είναι το μυστικό για την καλή υγεία....
Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνει ο ίδιος ο Witlock, διατηρεί το δέρμα του όπως πρέπει να είναι. «Δεν έχω κάνει ντους εδώ και 12 χρόνια. Θα ήθελα μία μέρα το σπρέι αυτό να το χρησιμοποιούν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι», δηλώνει ο Witlock, για το δήμιούργημά του το σπρέι με την ονομασία "Mother Dirt". 
Το σπρέι που δημιούργησε ο ίδιος πωλείται μέσω της εταιρείας ΑΟΒime, της οποίας είναι συνιδρυτής και έχει έδρα το Κέιμπτριτζ,. 
Ο Witlock λέει πως εμπνεύστηκε την ιδέα για το Mother Dirt όταν μια πρώην κοπέλα του τον ρώτησε γιατί αρέσει στο άλογό της να κυλιέται στη λάσπη τους καλοκαιρινούς μήνες. «Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσαν να έχουν αναπτύξει αυτήν τη συμπεριφορά τα άλογα είναι επειδή αποκομίζουν οφέλη που συμβάλλουν στην εξέλιξη του είδους τους», λέει ο Witlock που παράλληλα επισημαίνει πως δν έχουν γίνει έρευνες σε ανθρώπους που κάνουν ντους κάθε μέρα, που να επιβεβαιώνουν πως αυτή η πρακτική είναι πράγματι υγιεινή. 
Αυτό που ο ίδιος θεωρεί υγιεινό δεν είναι η καθαριότητα, αλλά η αποκατάσταση των καλών βακτηρίων στο δέρμα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου