Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΈΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ (ΜΥΣΤΙΚΗ) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ένταση επικρατησε στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την ενημέρωση που παρείχαν τρεις γενικοί γραμματείς υπουργείων στους πρόσφυγες. Η ενημέρωση έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατόπιν αιτήματος των στελεχών της κυβέρνησης, και αφορούσε την προσπάθεια να αδειάσει ο χώρος της πύλης Ε3. Οι πρόσφυγες φωνάζουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το λιμάνι και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ άλλοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία. 

Ενδεικτικές της έντασης που επικρατεί είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός και φωτογραφικός φακός με έναν άνδρα σε έξαλλη κατάσταση να κραδαίνει ένα βρέφος και να επιχειρεί να επιτεθεί κατά ανδρών του λιμενικού.

Η ενημέρωση που προηγήθηκε έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατόπιν αιτήματος των στελεχών της κυβέρνησης, κι ενώ ομάδα προσφύγων φώναζε συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων.

Οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν από τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο να απομακρυνθούν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μικροένταση.

Στο σημείο βρίσκονταν, ακόμη, ο αρχηγός του λιμενικού, ο δήμαρχος Πειραιά, εκπρόσωποι Σύρων και Πακιστανών που βοηθούσαν στην μετάφραση, καθώς και μέλη της Πανπειραϊκής Πρωτοβουλίας των εθελοντών.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το τι είπε το κυβερνητικό κλιμάκιο στους πρόσφυγες της πύλης Ε3, ωστόσο εκτιμάται ότι σχετίζεται με την προσπάθεια εκκένωσης του λιμανιού εν όψει του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι εντός των επομένων ημερών, να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από την Ε3, προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος και να αποδοθεί στους επιβάτες.

Στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ παραμένουν πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας, ωστόσο κανένας δεν έχει επιβιβαστεί σε αυτά.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη πύλη βρίσκεται ο μικρότερος αριθμός προσφύγων από το σύνολο των περίπου 5.000 ατόμων που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. 

Συνολικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στη χώρα βρίσκονται 53.042 πρόσφυγες. 

φωτο Intime  , eurokinsi 
video thema (Χρήστος Χατζησπύρου) , newsit.gr (Μιλτος Σακελλαρης)

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου