Κυριακή, 3 Απριλίου 2016


Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Διαβάστε τι λέει ο Τσίπρας στην Λαγκάρντ στην επιστολή που της έστειλε...


Μετά τις αποκαλύψεις των συνομιλιών του Τόμσεν και της Βελκουλέσκου για την...
απειλή της Ελλάδας με χρεοκοπία, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε δράση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ για να μιλήσει για όλα. Διαβάστε την επιστολή:

«Προς την επικεφαλής του ΔΝΤ
Κριστίν Λαγκάρντ

Αγαπητή Κριστίν

Σου γράφω για να σου εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με δημοσιεύματα για τη θέση αξιωματούχων του ΔΝΤ με ρόλους κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το πρώτο θέμα είναι φυσικά, το αν η θέση τους αντανακλά την επίσημη άποψη του ΔΝΤ. Το να χρησιμοποιούν ένα πιστωτικό γεγονός ως μέσο για να πιέσουν την Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη είναι ξεκάθαρα πέρα από τα όρια της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης όπως εμείς την καταλαβαίνουμε.

Το δεύτερο θέμα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να εμπιστευθεί και να συνεχίσει να διαπραγματεύεται καλή τη πίστη, με αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι εκφράζουν απόψεις σαν και αυτές των δημοσιεύσεων. Ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται να απειλούν να καθυστερήσουν την διαδικασία, πιστεύοντας πως μόνο ένα πιστωτικό γεγονός θα οδηγήσει σε υποχωρήσεις. Οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις είναι συχνά δύσκολες, αλλά πάντα απαιτούν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία από όλες τις πλευρές. Ειλικρινά εύχομαι, ότι η θέση του ΔΝΤ είναι να φτάσουμε σε μια γρήγορη, επιτυχή, και βιώσιμη κατάληξη της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσεις ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα παραμείνει σε τροχιά.

Όπως πάντα, θα χαιρόμουν να μιλήσω μαζί σου οποιαδήποτε στιγμή γι’ αυτά τα θέματα καθώς είμαι σίγουρος ότι συμμερίζεσαι την ανησυχία μου.

Με εκτίμηση
Αλέξης Τσίπρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου