Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Έφοδος τουρκικών κεφαλαίων στη Θράκη - Επένδυση ύψους 40 εκ. ευρώ στην Κομοτηνή ! ! !

Ξεχάστε τους Βαλκάνιους, εμείς είμαστε οι πραγματικοί σας φίλοι είπε ο Πρέσβης της Τουρκίας κ. Κερίμ Ουράς στους τοπικούς παράγοντες – Προσπάθεια νομιμοποίησης των ψευδομουφτήδων και πρόκληση με αναφορά στην «μειονότητα μας»

Το ενδιαφέρον των Τούρκων για επενδύσεις στην περιοχή της Θράκης εκδηλώθηκε για ακόμη μια φορά, μέσω του Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Κερίμ Ουράς ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην περιοχή μας για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής με παράγοντες της ΕΤΒΑ ο κ. Κερίμ Ουράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής και ζήτησε πλήρη ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΦΩΝΗΣ, ο Πρέσβης της Τουρκίας ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, για τον αριθμό των εν ενεργεία επιχειρήσεων αλλά και για τα «λουκέτα» που έχουν ήδη μπει σε εργοστάσια.

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε στους τοπικούς παράγοντες να υπάρξει μια συνεργασία με την Βιομηχανική Περιοχή Αδριανούπολης ενώ αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του ανέφερε πως στα σχέδια της Τουρκίας είναι μια επένδυση ύψους 40 εκ. ευρώ με τη δημιουργία εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.


Προσπάθεια νομιμοποίησης των ψευδομουφτήδων και πρόκληση με αναφορά στην «μειονότητα μας»

Εκτός όμως από τις προτάσεις για τις όποιες οικονομικές συνεργασίες, ο Τούρκος διπλωμάτης δεν παρέλειψε να επιδείξει και την προκλητική πολιτική της Άγκυρας η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο την αλλαγή, σε όλα τα επίπεδα, του υπάρχοντος status στην περιοχή.Καταπατώντας επιδεικτικά τη Συνθήκη της Λωζάννης ο κ. Κερίμ Ουράς αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Είναι καλό και για τις δύο χώρες να έχουμε μία συνεργασία και ξέρουμε ότι αν έχει η μειονότητά μας κάποια προβλήματα αυτά βρίσκονται σε καλά χέρια».

Πέρα του χαρακτηρισμού της μειονότητας ως «τουρκική» ο Πρέσβης της Άγκυρας δεν δίστασε να συναντηθεί και με τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, αγνοώντας πλήρως τους νόμιμους Μουφτήδες και επιδεικνύοντας ταυτόχρονα ασέβεια απέναντι στους νόμους της ελληνικής Πολιτείας.

Τα είπαμε και ΕΔΩ http://www.ksipnistere.com/2016/03/blog-post_2553.html

fonirodopis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου