Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Μπλεγμένος και στo παγκόσμιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής #PanamaPapers ο Παπασταύρου

Ξανά μπλεγμένος ο στενός συνεργάτης του Αντώνη ΣαμαράΣταύρος Παπασταύρου.
Αυτή τη φορά το όνομα του Στ. Παπασταύρου εμπλέκεται στη μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία της δημοσιογραφίας και προκύπτει από την δημοσιοποίηση των Panama Papers, των περίπου 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων από τα αρχεία της νομικής εταιρείας Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά.
Τα έγγραφα που δημοσιοποιούνται από το International Consortium of Investigative Journalists και μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο φέρνουν στο φως σκοτεινές πλευρές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματοςκαι φορολογικών παραδείσων, όπου εμπλέκονται δεκάδες ηγέτες χωρών και συνεργάτες τους, όπως ο πρόεδρος Πούτιν, διεθνείς οργανισμοί όπως η FIFAαλλά ακόμη και βαρόνοι των ναρκωτικών.
Στη σελίδα του ICIJ φιγουράρει και το όνομα του Παπασταύρου. Όπως αναφέρεται, ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά, συμμετείχε από το 2005 έως το 2014 στο ΔΣ των εταιρειών Green Shamrock Foundation και Diman Foundation ενώ από το 2006 έγινε αντιπρόεδρος του ιδρύματος Aisios.papastavrouΑρχικά ο Σταύρος Παπασταύρου φέρεται να μη θυμάται τη συμμετοχή του στα διοικητικά συμβούλια αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι το έκανε για“λογαριασμό δυο οικογενειακών φίλων” χωρίς να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και ως εκ τούτου δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στις φορολογικές αρχές.
H συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον και για τη Νέα Δημοκρατία, αφού μετά τη έμμεση στήριξη του ΔΝΤ στο wikileaks, έχουν να διαχειριστούν και την εμπλοκή στελέχους του κόμματος (τον οποίο στηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης) να εμπλέκεται στο σκάνδαλο της δεκαετίας. πηγη/altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου